ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Εγκατεστημένο στο κέντρο της Ύδρας, το Piteoussa είναι ένα από τα ιδιαίτερα
καταλύματα της Ύδρας. Ο παραδοσιακός σχεδιασμός, η πρόσφατη ανακαίνιση, η επαγγελματική
λειτουργία και το μικρό του μέγεθος συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδιαίτερου μείγματος
προσωπικής εξυπηρέτησης σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και διακριτικής
πολυτέλειας. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική αισθητική του Piteoussa είναι το
φόντο πάνω στο οποίο έχουν προστεθεί οι πινελιές των σύγχρονων ανέσεων και υπηρεσιών.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Το νησί της Ύδρας μοιάζει με έναν πίνακα κάποιου ταλαντούχου καλλιτέχνη. Ένας πίνακας μοναδικής ομορφιάς που θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. Πολλοί μάλιστα την αποκαλούν “Το κόσμημα του Σαρωνικού”. Είναι σίγουρο ότι θα την ερωτευτείτε ευθύς αμέσως, από την πρώτη στιγμή...

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

"Υδωρ" στα ελληνικά σημαίνει "νερό".Το νησί πήρε την ονομασία του από τα άφθονα νερά των πολυάριθμων πηγών του. Η ονομασία αυτή καθιερώθηκε κατά την αρχαιότητα,ενώ ιστορικές πηγές καταγράφουν τα ίχνη αρχαίων ερειπίων σε πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή της Επισκοπής.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Επιλέξτε κάποια από τις πολλές παραλίες ή τις βραχώδεις ακτές για να απολαύσετε τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά του νησιού. Υπάρχουν παραλίες με άμμο και βότσαλα ή βράχια. Η πρόσβαση γίνεται είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσια μέσα.

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αν έχετε το χρονικό περιθώριο μπορείτε να επισκεφθείτε με την ακτοπλοική συγκοινωνία της γραμμής ή με θαλάσσιο ταξί τις Σπέτσες ή τον Πόρο (απόσταση 20 λεπτά) για καφέ, φαγητό και περιπλάνηση.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Περπατήστε ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια και επισκεφθείτε τα 6 μοναστήρια του νησιού. Ανακαλύψτε την ομορφιά ενός ανέγγιχτου τοπίου. Εξερευνήστε τον πρώτο οικισμό του νησιού, στην περιοχή Επισκοπή προς τα δυτικά.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Περιπλανηθείτε στα σοκάκια του οικισμού της Ύδρας, ανακαλύψτε κρυφές πλατείες, ταπεινά σπίτια με αυλές και μεγάλα αρχοντικά. Θαυμάστε την μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού, την ανεξάντλητη έμπνευση των μαστόρων.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Περιπλανηθείτε στα σοκάκια του οικισμού της Ύδρας, ανακαλύψτε κρυφές πλατείες, ταπεινά σπίτια με αυλές και μεγάλα αρχοντικά. Θαυμάστε την μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού, την ανεξάντλητη έμπνευση των μαστόρων. Η παλιά πόλη στην Κιάφα είναι μαγευτική. Διαβατικά, περάσματα, πετρόκτιστα σπίτια και υπέροχη θέα συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικό.

Το αρχοντικό Τομπάζη

βρίσκεται στη δυτική πλευρά του λιμανιού, εδώ στεγάζεται σήμερα το Παράρτημα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Το αρχοντικό Τσαμαδού

βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, εδώ στεγάζεται σήμερα η Σχολή των Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού η πρώτη ναυτική Ακαδημία του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους που πρωτολειτούργησε στα 1749.

Το Μοναστήρι

Σε μία από τις βόλτες σας στην παραλία της πόλης της Ύδρας, αξίζει να θαυμάσετε το ξακουστό Μοναστήρι, τον Καθεδρικό ναό του νησιού.

Το Μουσείο

ανεκτίμητοι θησαυροί από την επανάσταση του 1821 φυλάσσονται στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας. Είναι το μεγαλόπρεπο κτίριο στα αριστερά του λιμανιού.

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

TOP